Het was 4 juni 2011 toen ik startte onder de naam BandenPunt Smink. Dirk neemt dit blog de lezers mee in 10 jaar ontwikkeling in het bedrijf, autotechniek, de markt en natuurlijk de mooie ervaringen met mensen.

Dit artikel is nog niet gereed voor publicatie.

Waarom laat ik het dan toch staan? Omdat ik geen rem heb in laten zien wat er speelt “achter de schermen”

Soon 2 be continued – voor wie bevlogen betrokken geïnteresseerd is staat uiteraard vrij nu alvast te lezen wat ons zoal beziggehouden heeft. Groet, Dirk WJ Smink.

 

 

4 juni 2011 was een bewust gekozen datum: Het was namelijk een zaterdag. Zo konden er zoveel mogelijk mensen op deze open dag komen kennismaken en had ik de dag erna meteen mijn eerste vrije dag.

De openingsdag was redelijk succesvol, met een partytent voor de werkplaatsdeuren zodat iedereen droog kon blijven mocht het weer zich van zijn slechte kant laten zien – hetgeen een overbodige voorzorgsmaatregel bleek.

Dankzij het mooie weer en voldoende publicaties vooraf, werd de opening goed bezocht. Natuurlijk was er veel familie en vrienden, maar ook nieuwsgierigen die we daarvoor nog niet kenden en zich al snel ontpopten tot de eerste klanten. Sommige van deze klanten van “het eerste uur” zijn tot op de dag van vandaag nog vaste klant.

Zo’n eerste jaar is heel intensief, je leert meteen dat veel van de aannames uit je aanvankelijke businessplan niet opgaan. Tegelijkertijd dienen zich allerlei zaken aan, die wel belangrijk zijn maar die juist niet of onvoldoende in je plan staan. Dus je anticipeert zo goed mogelijk op deze omstandigheden.

We hadden aanvankelijk vooral een specialisme op Amerikaanse autobanden en min of meer de verwachting dat dit het grootste deel van de banden zou worden. Door mee te bewegen met datgene waar de klanten om vraagden, liep het echter anders. De vraag kwam om offroadbanden. De vraag kwam om klassieke banden voor Rolls Royce, Bentley en Jaguar. De vraag kwam om motorbanden. De vraag kwam om aanhangwagenbanden. De vraag kwam zelfs om kruiwagenbanden, wat wil je ook in een agrarisch gebied. En natuurlijk kwam de vraag ook om Amerikaanse banden. Deze klanten konden en kunnen we allemaal helpen. Dit kan alleen dankzij ons uitgebreide internationale netwerk van leveranciers- en natuurlijk het werkplaatsequipment en de kennis om deze klussen naar behoren te kunnen uitvoeren.

Zoals hierboven te lezen, zijn we ook omgegaan met allerlei vragen van klanten waar het om techniek van auto en motorfiets gaat: Probeer nooit “nee” te verkopen, tenzij het niet bij ons past. Bijvoorbeeld de aanvraag voor banden voor een paarden dresseerkar of sulky hebben we vriendelijk doorverwezen naar een paardensportwinkel. De aanhangwagen voor transport van het paard onderhouden we dan weer wel. En ook de Range Rover die deze paardenkar trekt kan bij ons terecht.

Zowel op banden als op onderhoudsgebied ontstond in de loop der jaren een steeds bredere en diepgaander specialisme in een aantal richtingen. Waar men terecht kan voor normaal onderhoud aan auto en motor, zijn dan ook heel specialistisch onderhouds- en revisiewerkzaamheden door ons verzorgd.

Land Rover TD5 uitlaatspruitstuk gescheurd? Land Rover TDV6 distributieriem vervangen? Volkswagen DSG automaat revisie of reparatie? Jaguar Automaatbak aanpassen? Honda CBR upside-down voorvork reviseren? Wij pakken het aan! Maar ook voertuigtechniek van voor de 2e wereldoorlog is bij ons altijd welkom geweest.

Hierdoor is ook op dit gebied een enorm netwerk rondom het bedrijf ontstaan van leveranciers en technisch specialisten. Essentieel om de meest uiteenlopende zaken tot een goed einde te brengen.

Vanwege mijn brede achtergrond in de automotive sector en de mentaliteit om nooit “nee” te verkopen, werd onder de naam BandenPunt Smink al binnen enkele maanden na de opening complete automotoren uit- en ingebouwd en motorfietsen tot op het laatste boutje gedemonteerd om deze daarna opnieuw op te bouwen. De naam BandenPunt dekte de lading dan ook niet meer volledig, en nadat de vraag “goh, doen jullie veel meer dan banden?” wel erg vaak voorbij was gekomen, werd besloten over te stappen op de naam Dorpsgarage.nl