E-APK en Onderhoud

Omdat onze technici opgeleid zijn als auto-elektro-specialisten mogen wij aan alle elektrische en hybride auto's werken.

APK keuring van uw elektrische of hybride auto (E-APK) en natuurlijk elke auto met "gewone" brandstofmotor is bij Dorpsgarage is daardoor altijd mogelijk. Afspraak op korte termijn dankzij onze efficiënte APK-straten.

Ook voor onderhoud bent u bij ons aan het beste adres. Wij scoren de hoogste klanttevredenheid en laagste aantal pechgevallen. Komt een auto die bij ons in onderhoud is onverhoopt toch onderweg of thuis bij nacht en ontij met storingen te staan, dan is mobiliteitsgarantie (pechhulp) inbegrepen bij het onderhoud.

Dekking in heel Nederland is inbegrepen.

 

Automaat spoelen

Waarom automaat spoelen?

De automatische versnellingsbak in uw auto zorgt ervoor dat uw auto bij elke snelheid en belasting in de juiste versnelling staat. Zo heeft u altijd optimaal vermogen voorhanden waar nodig en waar het vermogen niet nodig is is het toerental laag voor een gunstig brandstofverbruik. De automatische versnellingsbak doet zijn werk door middel van hydraulische olie of transmissieolie en wordt daarbij geholpen door stuur- en regelsystemen op vacuüm of elektronisch.

Na zo’n 50.000 tot 100.000km met een auto afgelegd te hebben, is het verstandig de versnellingsbak te spoelen om ervoor te zorgen dat deze in goede conditie blijft en goed blijft werken.

Tijdens de duizenden kilometers die de transmissie afgelegd heeft, is de transmissieolie (ATF) langzaam maar zeker vervallen tot nog slechts een deel werkende olie en een ander deel niet werkende olie met daarin vervuiling, verbrande toevoegingen en smeermiddelen. Dit proces wordt veroorzaakt door de hitte, wrijving en hoge drukken die er op de olie werken tijdens het gebruik.

Het gevolg is een verslechterend schakelgedrag, met horten en stoten en een kortere levensduur van de automatische versnellingsbak als geheel als uiteindelijke gevolg.

De automatische versnellingsbak spoelen met de Powerflush methode bij Dorpsgarage Nieuw-Buinen kan deze effecten verminderen, voorkomen of volledig herstellen zodat de automaat weer schakelt als nieuw.

Let wel: Een automaat spoelen is geen revisie – een mechanisch defect los je niet op door te spoelen. Daarom maken we dan ook met elke auto voor er begonnen wordt een proefrit.
Groot verschil met het verversen van de ATF zoals dat bij de onderhoudsbeurten gedaan wordt, is dat 100% van de systeeminhoud ververst wordt – want bij regulier onderhoud wordt slechts zo’n 30 tot 40% van de olie ververst!

Alle voordelen op een rijtje:
– Bescherming van uw automatische versnellingsbak door 100% verversing
– Langere levensduur
– Direct weer schakelen als nieuw
– Beter getimede schakelmomenten
– Daardoor lager brandstofverbruik
– Soepelere schakelmomenten
– Het motorvermogen komt beter tot uiting
– Schoonspoelen met speciaal reinigingsmiddel
– Afvullen met nieuwe ATF en conditioneringsmiddel

 

Meer informatie of een afspraak maken?

Gebruik het contactformulier of bel 0599-858149

 

lektronica motor

Elektronica motor

U wilt lekker de weg op. En dan brandt er een onduidelijk lampje. Als elektronicaspecialist hebben wij de juiste apparatuur, kennis en ervaring om storingen te voorkomen, uit te lezen én te verhelpen.

Hoeveel kost de reparatie en hoe lang gaat het duren? Als geen ander begrijpen wij dat u exact wilt weten waar u aan toe bent. Wij zetten voor u kosten en planning van diagnose en werkzaamheden op papier. Als het onverhoopt anders uitpakt, dan bellen we standaard voor overleg.

Storing

90% van alle storingen heeft te maken met vervuiling. Met regelmatig onderhoud en briljante reinigingsproducten smoren we een toekomstig probleem in de kiem. Zo voorkomt u onnodig hoge reparatiekosten. Toch een storing? We gaan hem effectief te lijf zodat u weer onbezorgd de weg op kunt.

Storing? Bel ons en we lossen het op

Haalt u al het beste uit uw motor?   

Ook oudere motoren kunnen profiteren van slimme elektronica. En dat biedt een schat aan mogelijkheden. Zo hebben we pas een eerste type Yamaha Fazer voorzien van GPS-tracking en een Honda CB500 van een geavanceerd alarmsysteem. En wat dacht u van navigatie, acculaders, handvatverwarming en ombouw naar Xenon en LED-koplampen? Interesse? Klik voor contact.