Dorpsgarage Nieuw-Buinen toekomstbestendig met elektrisch vervoer

 

De bekende Dorpsgarage Nieuw-Buinen heeft weer enkele nieuwe troeven in handen om voorop te blijven lopen. Hard nodig met het oog op het onderhoud en storingen oplossen aan huidige en toekomstige auto’s.

Natuurlijk werden de afgelopen jaren al diverse opleidingen gevolgd door alle werknemers. Hierin komen zowel alle elektronica van moderne auto’s als ook hybride- en elektrische aandrijftechniek aan bod.

“Nu is het tijd om ons hier verder in te verdiepen”, aldus eigenaar Dirk Smink. Daarom is een volledig elektrisch rijdende leenauto aangeschaft. Deze dient als “testcase” om ervaring op te doen, want een goede opleiding is leuk, praktijkervaring is nog beter!

Daarom wordt deze elektrische leenauto zoveel mogelijk met klanten meegegeven en neemt ieder personeelslid de auto ook regelmatig mee naar huis om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Krijgt iemand de accu zover leeg dat er bijgeladen moet worden, dan is een speciale laadpaal niet noodzakelijk: Om praktische redenen is gekozen voor een auto waarbij een “gewoon” stopcontact voldoende is om bij te laden.

 

Trekhaakcentrum

Buiten dit alles is ook een samenwerking opgezet met Trekhaakcentrum.nl. Hiermee worden particuliere klanten, maar ook collega-garagebedrijven optimaal aan een trekhaak geholpen.

Is een trekhaak dan zo speciaal? Jazeker! Het aanbieden van een trekhaak met de juiste opties voor elke klant tegen een concurrerende prijs, is voor velen een uitdaging. Via Trekhaakcentrum garandeert Dorpsgarage Nieuw-Buinen echter altijd een scherpe prijs!

Daar komt nog bij dat technische know-how en ondersteuning optimaal zijn om de elektronica van elke trekhaak perfect werkend te krijgen. Dat elektronica een vak apart mag heten, spreekt inmiddels voor zich. Zelfs voor een trekhaak.

 

Bosch

Wat perfect aansluit op elektronica van trekhaken, diagnose en hybridetechniek is Bosch Workshop Partner. Hiermee is Dorpsgarage Nieuw-Buinen vorig jaar begonnen om alle monteurs nog beter op te leiden en met de beste diagnoseapparatuur te kunnen werken.

Hoe gaat dit in zijn werk: Als fabrikant van auto-onderdelen en de bijbehorende software heeft Bosch als geen ander inzicht in en kennis van moderne autotechniek. Dit wordt beschikbaar gesteld aan de garagebedrijven die zich hebben aangesloten als Bosch Workshop Partner. Praktische werkplaatsondersteuning bestaat uit een opleidingsplan, helpdesk en natuurlijk actuele diagnoseapparatuur.

Hierdoor hoeft Dorpsgarage Nieuw-Buinen nooit “nee” te verkopen.

Voor meer informatie kijk op onze contactpagina